WPI - це назва одного з видів протеїну "Ізолят сироваткового протеїну", який базується на молочних білках, отриманих з сироватки. Ізоляти є найбільш технологічно досконалими білковими поживними речовинами, отриманими з молока. Ізолят сироваткового протеїну виробляється шляхом перехресної мікрофільтрації. Цей передовий процес, що здійснюється при низькій температурі, гарантує, що цінні та біологічно активні компоненти не розщеплюються. Швидкість засвоєння ізолятів значно перевершує інші форми білкових поживних речовин. Вони вважаються найкращим і найшвидше засвоюваним сироватковим білком. Це пов'язано з дуже низьким вмістом вуглеводів і жирів.
Склад ізоляту сироваткового протеїну становить приблизно 85-90% концентрованого білка, 0-3% вуглеводів, 1-3% жирів. На відміну від інших білкових добавок, ізолят набагато швидше засвоюється нашим організмом і має дуже короткий період засвоєння, до 60'. Ізолят - це поживна речовина, призначена не тільки для тих, хто бажає наростити м'язову масу, але і для тих, хто бажає знизити зайву вагу, оскільки більша кількість споживаного в раціоні білка прискорює метаболізм.
Важливо пам'ятати, що білок є необхідним елементом як для нарощування, так і для підтримки м'язової маси, і є одним з ключових моментів здорового харчування. Протягом дня він може бути ідеальним способом заповнити нестачу білка у вашому раціоні.
Ізоляти також відрізняються підвищеним вмістом амінокислот групи BCAA. Завдяки швидкому засвоєнню незамінних амінокислот організм поповнює їх дефіцит з антикатаболічним ефектом. Це робить його ідеальним доповненням після тренування. Ізолят також має регенеративну дію. Він не тільки доповнює наш раціон, але і забезпечує найвищу якість білка і амінокислотних сполук, необхідних для регенерації. Ізолят білка є однією з цінних форм білкових добавок, позитивно впливає на імунну систему і підвищує опірність організму.
Ізоляти сироваткового білка характеризуються відмінною розчинністю і винятковою легкістю. Існують також "безлактозні" сироваткові протеїни для людей з непереносимістю лактози.
Оптимальна кількість білка в раціоні становить приблизно 1,5 - 2,6 г/кг маси тіла, щоб підтримувати фізичну форму і якість тіла в найкращому стані. Це приблизно 35% добової потреби в калоріях. У період схуднення коливайтеся навколо верхньої межі, оскільки білок сприяє зменшенню жирових відкладень і прискорює метаболізм, що сприяє зниженню ваги.