Мигдаль, який часто плутають з горіхами, насправді є насінням мигдалевого дерева. Вони є надзвичайно корисною закускою, а також використовуються для приготування мигдалевого молока, олії, масла, борошна або марципану. Вони містять вітаміни, мінерали, антиоксиданти та клітковину, і їх вживання має низку переваг для здоров'я. Чи знаєте ви, як мигдаль впливає на наш кишечник?
- Багатство вітамінів у мигдалі
- Мигдаль і здоров'я
- Бутират натрію та мигдаль
- Важливість бутирату натрію для кишківника
- Мигдаль та екологія
- Підсумок
Багатство вітамінів у мигдалі
Мигдаль багатий на вітаміни та мінерали. Він містить калій, цинк, марганець, вітамін Е, залізо, фолієву кислоту, мідь, вітаміни групи В, магній, клітковину, рибофлавін і ніацин. Вони дуже поживні, а в 100 грамах ховається:
- 604 ккал
- 21 г білка
- 52 г жирів
- 7,7 г вуглеводів
- 12,9 г клітковини
Мигдаль і здоров'я
Мигдаль - одне з найкращих у світі джерел вітаміну Е, а його споживання пов'язане з численними перевагами для здоров'я. Регулярне вживання мигдалю може сприяти підтримці належного рівня цукру в крові. Він містить мало вуглеводів, але багатий на корисні жири, білки та клітковину, що робить його ідеальним вибором для людей з діабетом. Вони також надзвичайно багаті на магній - мінерал, якого багатьом людям не вистачає. Низький рівень магнію може впливати на високий кров'яний тиск, тому це ще один аргумент на користь того, щоб включити мигдаль у свій раціон. Крім того, вживання однієї-двох жмень мигдалю в день може допомогти знизити рівень холестерину.
Бутират натрію та мигдаль
Споживання лише жменьки мигдалю на день може сприяти здоров'ю мікробіому нашого кишечника. Як. Мигдаль сприяє виробленню бутирату, масляної кислоти, що належить до групи коротколанцюгових жирних кислот. Вони є основним джерелом енергії для колоноцитів, тобто епітеліальних клітин кишечника. Якщо у вас немає можливості регулярно вживати мигдаль, я рекомендую включити бутират , доступний у вигляді харчової добавки.
Важливість бутирату натрію для кишківника
Ми все ще дізнаємося більше про мікробіом людини, і вчені постійно проводять дослідження в цьому напрямку. Бутират підтримує кишковий бар'єр, який запобігає потраплянню бактерій та інших мікробів у кров. Таким чином, бутират може допомогти зменшити запалення, СРК (синдром подразненого кишечника) та зменшити шлунково-кишковий дискомфорт, наприклад, здуття живота.
Він важливий для здоров'я кишечника, оскільки позитивно впливає на товсту кишку, дозволяючи їй функціонувати належним чином і оптимально. Він також бере участь у сигналізації кишечнику про початок засвоєння поживних речовин. Вчені стверджують, що бутират, який виробляється в кишечнику, може потрапляти в кров, де він бере участь у регулюванні здоров'я в інших частинах тіла, таких як печінка, мозок і легені.
Мигдаль та екологія
Незважаючи на численні переваги споживання мигдалю, існують певні занепокоєння щодо його вирощування та впливу на навколишнє середовище. Згідно з даними, наданими Мигдальною радою Каліфорнії, найбільше мигдалю вирощується в Каліфорнії. На його вирощування витрачається значна частина річного запасу води в штаті, що викликає занепокоєння у зв'язку з проблемами клімату.
Підсумок
Цей цінний і корисний перекус є багатством вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Мигдаль містить багато корисних жирів, клітковини, білка, магнію та вітаміну Е. Давайте їсти мигдаль для здоров'я нашого серця, підшлункової залози та кишечника. Однак будьмо обережні з кількістю мигдалю, оскільки він дуже калорійний. Підходяща денна порція - 25-50 г.
Джерела:
- https://academic.oup.com/advances/article/9/1/21/4849000
- https://academic.oup.com/ajcn/advance-article/doi/10.1093/ajcn/nqac265/6708364?searchresult=1
Наданий текст має характер, виключно освітній та інформаційний. Ми ретельно перевіряємо його змістовну правильність. Однак, він не замінює індивідуальної поради спеціаліста, яка пристосована до конкретної ситуації читача.