Плоди ацероли - багате джерело вітаміну С. Переваги та користь

Коли ви хочете збільшити споживання вітаміну С, ви починаєте частіше тягнутися до фруктів. Цитрусові, ківі, полуниця та смородина мають високий вміст цього вітаміну. Але є ще один тропічний фрукт, який є його винятковим джерелом. Це ацерола, також відома як барбадоська вишня.

ацерола

  1. Що це за фрукт?
  2. Чому варто звернути увагу на ацеролу?
  3. Користь для здоров'я
  4. Як вживати плоди ацероли?
  5. Підсумок

Ацерола містить набагато більше вітаміну С, ніж апельсини чи лимони! У 100 г ацероли часто міститься понад 1 600 мг вітаміну. Для порівняння, в апельсині його міститься 50 мг, в лимоні - 53 мг. Крім того, ацерола містить антиоксиданти, такі як каротиноїди та антоціани. Вони корисні для здоров'я шкіри, травлення та захищають нас від раку.

Що це за фрукт?

Ацерола - це невеликий ягодоподібний фрукт, який росте на тропічному чагарнику, що належить до сімейства мальпігієвих (Malpighiaceae). Вона походить з теплих частин світу, включаючи Мексику, Вест-Індію та Карибський басейн. За поживністю плоди ацероли мають багато спільного як з чорницею, так і з іншими видами вишні.

Чому варто звернути увагу на ацеролу?

ацерола

Найпоширеніша причина, чому люди споживають цей фрукт у вигляді екстракту або порошкоподібної добавки, полягає в тому, що він багатий на вітамін С. У минулому її використовували для профілактики дефіциту вітаміну С і пов'язаних з ним захворювань, таких як цинга.

Споживання лише трьох невеликих плодів ацероли на день може задовольнити потребу дорослої людини у вітаміні С.

Ацерола також містить ще один важливий антиоксидант - вітамін А, а також невелику кількість вітамінів групи В, магнію, калію, міді, цинку та заліза. У плодах ацероли міститься приблизно стільки ж вітаміну А, скільки в моркві, яка, як відомо, є одним з найбільших джерел цього вітаміну.

100 г свіжих вишень ацероли (приблизно одна чашка) містить:

  • 32 калорії
  • 0,5 г білка
  • 8 г вуглеводів
  • 1 г клітковини
  • 1680 мг вітаміну С (1800% добової потреби)
  • 38 мг вітаміну А (15% ДД)
  • 0,8 мг міді (10% DZ)
  • пантотенова кислота 0,309 мг (6% ДД)
  • рибофлавін 0,06 мг (5% ДД)
  • 18 мг магнію (4% DZ)
  • 146 мг калію (3% ДЗ)
  • тіаміну 0,02 мг (2% ДЗ).

Плоди багаті на поліфенольні флавоноїдні сполуки, які називаються антоціановими глікозидами. Антоціани відповідають за насичений червоний, фіолетовий або синій колір плодів ацероли; ці сполуки найбільше сконцентровані в шкірці плодів.

Користь для здоров'я

ацерола

Ацерола:

  • підтримує імунну систему і допомагає боротися з розвитком захворювань
  • покращує здоров'я травлення та метаболізм
  • підтримує когнітивні функції
  • має протигрибкові та антибактеріальні властивості
  • допомагає підтримувати здоров'я волосся та шкіри
  • підтримує здоров'я ротової порожнини.

Як вживати плоди ацероли?

Плоди ацероли, хоча їх рідко можна знайти в магазинах, можна їсти сирими. Ви також можете приготувати їх або вживати як сік чи добавку. Просто розчиніть 1 г продукту в 100-150 мл води або соку і пийте один раз на день, щоб забезпечити себе 250 мг натурального вітаміну С. Вживаючи цю добавку, ви отримуєте до 100 порцій цієї унікальної форми вітаміну С.

Підсумок

Плоди ацероли - чудове джерело натурального вітаміну С, необхідного для підтримки здоров'я, особливо в період застуди та підвищеного ризику інфікування. Хоча ми не зможемо купити її в кожному магазині, варто придбати хоча б добавку з екстрактом ацероли.

ОЦІНІТЬ СТАТТЮ:
0 / 5 5 0
SFD
Ваш кошик (...)
Продукт додано Продукт видалено У Ваш кошик додано продукти з іншого пристрою Ми відновили Ваш кошик з іншого пристрою
Продукт додано