Що таке ізолят сироваткового білка WPI?

Ізолят сироваткового білка — це продукт, призначений для збільшення кількості білка в раціоні. Він вважається дієтичною добавкою, оскільки збагачує раціон саме білком, що сприяє схудненню та нарощуванню чистої м'язової маси. Завдяки своєму природному походженню його можна розглядати як молочний продукт харчування.

чоловік - білковий шейк

  1. Молочні білки
  2. Що таке ізолят сироваткового білка?
  3. Застосування WPI

Молочні білки

Коров'яче молоко, хоча і не є продуктом, особливо багатим на білок, є джерелом цінних для здоров'я амінокислот і пептидів. Основною білковою фракцією молока є казеїн, який становить близько 2,5 г білка з загального вмісту білка, що становить близько 3,2 г. Сироваткових білків у 100 г молока всього 0,6 г, тому їх важко забезпечити організму, вживаючи тільки молоко.

Сироваткові білки характеризуються специфічним складом конкретних видів альбумінів і глобулінів, завдяки чому вони можуть, серед іншого, регулювати метаболізм триптофану або розгалужених амінокислот, впливаючи, зокрема, на сон або нарощування м'язової маси.

У контексті харчових технологій сироватка є продуктом, що залишається в процесі виробництва сиру, завдяки чому створення з неї окремого продукту є вигідним рішенням з екологічної та економічної точки зору. Порошкоподібна сироватка містить багато цукру і не є бажаним продуктом у раціоні активної людини або людини, яка худне. Вона є сировиною, з якої виробляють білкові добавки - концентрати та ізоляти сироваткових білків.

Що таке ізолят сироваткового білка?

білкові добавки

Добавки під назвою WPI, тобто whey protein isolate, є однією з найбільш очищених форм молочних білків. WPI — це сухий порошок, готовий до змішування з водою або іншою рідиною. Це дієтична добавка, яка в 100 г продукту містить найчастіше 81–86 г білка і характеризується низьким вмістом вуглеводів і жирів — відповідно (в середньому) близько 2–5 г і близько 3 г.

Отже, вживаючи одну порцію WPI на день, тобто близько 30 г, можна збагатити раціон приблизно 25 г білка, не споживаючи при цьому більше ніж близько 115 ккал. Це робить його ідеальним продуктом для всіх, хто дотримується дієти, спрямованої на нарощування м'язової маси, спалювання жиру або оптимізацію стану здоров'я та/або харчування.

Застосування WPI

WPI є корисним з точки зору дієти доповненням не тільки завдяки високому вмісту білка та низькому вмісту вуглеводів і жирів. Цінність цього продукту також полягає в його універсальності використання в кухні. Найпростіший спосіб вживання WPI — змішати його з водою і випити в індивідуально обраний час дня, наприклад, після тренування або як другий сніданок. Крім того, ізолят сироваткового білка може бути чудовим доповненням до таких страв, як вівсянка, омлет або десерти, оскільки існує багато смакових варіантів цього продукту.

Джерела:

Danków  R.,  Pikul  J.,  Osten-Sacken  N.,  Teichert  J.,  2012.  Charakterystyka  i  właściwości  prozdrowotne  mleka  klaczy. Nauka Przyr. Technol. 6, 2, #16 Duarte NM, Cruz AL, Silva DC, Cruz GM. Intake of whey isolate supplement and muscle mass gains in young healthy adults when combined with resistance training: a blinded randomized clinical trial (pilot study). J Sports Med Phys Fitness. 2020 Jan;60(1):75-84. doi: 10.23736/S0022-4707.19.09741-X. Epub 2019 Sep 23. PMID: 31565912.

ОЦІНІТЬ СТАТТЮ:
0 / 5 5 0
SFD
Ваш кошик (...)
Продукт додано Продукт видалено У Ваш кошик додано продукти з іншого пристрою Ми відновили Ваш кошик з іншого пристрою
Продукт додано