Оптимізуючи засвоєння поживних речовин з раціону, необхідно зосередитися на двох важливих аспектах. Перший – це ефективність дії травних ферментів, за вироблення яких відповідають клітини шлунково-кишкового тракту людини, натомість другий – це склад і кількість кишкових бактерій, які відповідають за розкладання багатьох елементів їжі. Завдяки динамічному розвитку харчових технологій обидва аспекти можна модулювати за допомогою комплексних біологічно активних добавок.
- Засвоюваність білка
- Добавки з ензимами та пробіотиками
- Для кого призначені добавки з ензимами та пробіотиками?
Засвоюваність білка
Що стосується харчових джерел білка, то найкраще засвоюються молочні продукти та яйця. Трохи гірше засвоюються рослинні білки, але ця різниця стирається, коли мова йде про біологічно активні добавки, які містять білки. Особливо варто відзначити білкові концентрати та ізоляти, які позбавлені більшості жирів і вуглеводів, завдяки чому організм може їх перетравлювати ще швидше та отримувати з них ще більше амінокислот для цілей, наприклад, регенерації тканин або виробництва нейромедіаторів чи імунних клітин.
Найбільш доступними і найбільш легкозасвоюваними вважаються сироваткові або казеїнові препарати. Білки з високим профілем засвоюваності необхідні на кожному етапі розвитку та дорослого життя. Їх роль в уповільненні процесів старіння неможливо переоцінити.
Добавки з ензимами та пробіотиками
Білкові добавки дещо новішого покоління, тобто ті, які, крім інгредієнтів, що оптимізують смак, містять також сполуки та мікроорганізми, які полегшують травлення, певною мірою імітують молоко, яким мати годує свою новонароджену дитину. Грудне молоко містить як травні ферменти, які сприяють розщепленню білків, так і пробіотичні бактерії, які колонізують шлунково-кишковий тракт і позитивно впливають на травну, імунну та нервову систему.
Таке молоко надзвичайно цінне для організму, оскільки поживні речовини, що містяться у ньому, майже повністю засвоюються і повністю використовуються для процесів розвитку. Відповідником такого молока для дорослих осіб можуть бути власне концентрати та ізоляти сироваткових білків і казеїнових білків, збагачені ферментами і пробіотиками.
Для кого призначені добавки з ензимами та пробіотиками?
Однією із груп людей з особливо високим рівнем потреби в білку є люди, які займаються силовими видами спорту. Їм може знадобитися до 2,2 г білка на кожен кілограм маси тіла, а це означає, що їм потрібно їсти дуже багато їжі. Вживання протеїнових добавок для цих людей є одним із ключових рішень, необхідних для уникнення розладів шлунково-кишкового тракту і травного дискомфорту.
Поява на ринку білкових добавок, що містять ензими та пробіотики, може бути одним із найважливіших елементів у підтримці засвоєння поживних речовин для цілей регенерації м’язів. Варто знати, що ці продукти також можуть підтримувати організм людей похилого віку або людей, які хворіють, а також організм тих, хто через порушення апетиту або смакову непереносимість не може забезпечити у своєму раціоні потрібну кількість білка.
Наданий текст має характер, виключно освітній та інформаційний. Ми ретельно перевіряємо його змістовну правильність. Однак, він не замінює індивідуальної поради спеціаліста, яка пристосована до конкретної ситуації читача.