Ця страва з капустою показує, що овочі можуть бути дійсно виразними. Хрустка, злегка пікантна паніровка та соус в азіатському стилі створюють комбінацію, яка чудово підійде як закуска до фільму, так і ситний додаток до обіду. Це рецепт, який перетворює просту капусту на щось набагато цікавіше.
![Рецепт пікантних шматочків капусти]()
- Виразні смаки в легкій, запеченій версії
- Інгредієнти
- Приготування
- Чому варто приготувати цю версію капусти?
Виразні смаки в легкій, запеченій версії
Поєднання тіста на основі борошна та молока з гострими спеціями дає ніжну, золотисту оболонку, яка чудово тримається на качанах капусти. У свою чергу, соус Habanero Hot Chili в поєднанні з медом, соєвим соусом, рисовим оцтом та імбиром створює глазур з ідеальним балансом гостроти, солодкості та кислотності. Все це, прикрашене кунжутом і цибулею-шніт, виглядає ефектно і смакує як страва з хорошого азіатського ресторану.
Інгредієнти
Для капусти:
- 1 велика головка капусти
- 1 склянка борошна
- 1 склянка молока
- 1 чайна ложка часнику в порошку
- 1 чайна ложка паприки
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
Для пікантного соусу:
- 1/4 склянки соусу Habanero Hot Chili Allnutrition
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки меду
- 2 столові ложки рисового оцту
- 1 столова ложка кунжутного масла
- 2 зубчики часнику
- 1 чайна ложка тертого імбиру
- 1 столова ложка кунжуту (для прикраси)
- зелена цибуля (для прикраси)
Приготування
![пікантні шматочки капусти]()
Розділіть капусту на невеликі суцвіття. У великій мисці змішайте борошно, молоко, часниковий порошок, паприку, сіль і перець, щоб отримати гладке, густе тісто. Занурте в нього чергові суцвіття капусти, даючи стекти надлишку тіста. Викладіть їх на деко, застелене папером для випічки, і випікайте в духовці, розігрітій до 210 °C, приблизно 25 хвилин, доки паніровка не стане золотистою.
Тим часом приготуйте соус: у мисці змішайте соус Habanero Hot Chili, соєвий соус, мед, рисовий оцет, кунжутну олію, пропущений через прес часник і тертий імбир. Перемішайте, поки інгредієнти не утворять однорідну глазур.
Коли капуста буде запечена, вийміть її з духовки і обережно обмажте підготовленим соусом. Покладіть знову на деко і запікайте ще 10 хвилин, щоб глазур підрум'янилася і карамелізувалася.
Після запікання посипте все кунжутом і подрібненим зеленим цибулею.
Чому варто приготувати цю версію капусти?
Тому що це чудовий спосіб урізноманітнити щоденне меню без необхідності смаження або тривалого перебування на кухні. Шматочки легкі, ароматні, можуть бути закускою, вечерею або доповненням до рису чи макаронів. Цей рецепт підійде як для швидкого обіду, так і для зустрічей з друзями.
Наданий текст має характер, виключно освітній та інформаційний. Ми ретельно перевіряємо його змістовну правильність. Однак, він не замінює індивідуальної поради спеціаліста, яка пристосована до конкретної ситуації читача.